A mikrohullámú vákuumszárítás a kíméletes élelmiszer-tartósítás innovatív formája. A roppanós késztermékek megőrzik a zöldség vagy gyümölcs alapanyag intenzív ízeit, amellett, hogy minden jótékony összetevő maradéktalanul megmarad. Ez a modern technológia a biofilizálás.

Természetes eredetű, ízletes finomság

A biofilizálással szárított gyümölcsökből és zöldségekből közkedvelt, vitaminokban gazdag, koncentrált ízvilágú, roppanós állagú termék születik. Fogyasztható mint nassolnivaló, reggelihez joghurtban és müzliben, élelmiszergyártók alapanyagaként is szolgálhat, vagy akár koktélok díszítésére is ideális.

Az elterjedt szárítási eljárásokhoz képest jobban megőrzi a színt és a formát: 100% gyümölcs snack, hozzáadott cukor nélkül. Ez a Kavali™!

 

Modern módszer – előnyös tulajdonságok

Az eljárás eredménye egy zamatos, vitaminokban gazdag, antioxidánsokkal és rostokkal teli, minden mentes, roppanós, természetes és egészséges finomság. 

A kiváló minőségű szárított termékek természetesek, nem tartalmaznak hozzáadott adalékanyagokat, cukrot, mesterséges aromákat, színezékeket, tartósítószereket.

Az egyedülálló technológia a liofilizálásnál és légáramszárításnál nagyságrendekkel jobb energiahatékonyságú. A folyamat vákuumban zajlik, ami lehetővé teszi a kíméletes szárítási hőmérséklet alkalmazását, ezáltal megőrzi az élelmiszerek funkcionális beltartalmi összetevőit, biológiailag aktív komponenseit. Ilyen komponensek pl. az aromaanyagok, karotinoidok, vitaminok, klorofill, tiamin, ribofavin, antocianin, antioxidáns-kapacitás, összfenol-tartalom.

Kíméletes és gazdaságos technológia

A mikrohullám és a vákuum kombinált alkalmazásával szárított élelmiszerek magas biológiailag aktív anyag tartalma az alacsony hőmérsékletnek és az alacsony oxigénszintnek köszönhető.

Mivel az antioxidáns hatású anyagok egészségre gyakorolt pozitív hatása már tudományosan bizonyított, a piac érdeklődése az ilyen anyagokat tartalmazó funkcionális élelmiszerek iránt egyre fokozódik. A liofilizálástól eltérően a folyamat közben nem történik fagyasztás, tehát a kiváló friss alapanyag nem veszít a beltartalmi értékéből.

 

Miért válaszd a Kavalit?

A Kavali™ egy magyar, innovatív élelmiszeripari fejlesztés eredménye. Az első, különleges vízelvonásos technológiával működő, korszerű gyártóüzem Mórahalmon nyitotta meg a kapuit 2022 őszén. A gyárban kiváló szakemberek felelnek a legjobb minőségű termékek friss alapanyagokból történő előállításáért. 

A feldolgozott alapanyagokat, amennyiben az lehetséges magyar, főleg helyi termelőktől szerzik be. A korszerű szárítási eljárás adalékanyag-mentes élelmiszertartósítást tesz lehetővé. 

Hosszan eltartható normál körülmények között is, ugyanis visszazárható tasakban kínáljuk a termékeket,  nem szükséges hűtve tárolni.