Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó, biofilizáló üzem

A KAVALI termékek előállítása a 855 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokban történik. A csarnok speciálisan a célfeladatra épült, annak érdekében, hogy az maximálisan teljesítse az egészségügyi előírásokat, valamint korszerű gyártáshoz szükséges követelményeket.

Csarnoképítés

KAVALI Zöldség- és Gyümölcs Biofilizáló és Teacsomagoló Üzem

Projektazonosító: VP-3-4.2.1-15
Támogatást biztosító alap: Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap
Teljes projekt összeg (pályázott összeg): 847 248 468 Ft
Támogatás összege: 423 624 234 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Kedvezményezett neve: MPM Research Kft.
Kedvezményezett címe: 1039 Budapest, Rákóczi utca 38.
Projekt megvalósítás kezdő időpontja: 2016.07.01.
Projekt tényleges befejezési dátuma: 2023.02.28.

Projekt rövid bemutatása

Egészségünk megőrzése és a tudatos táplálkozás napjaink egyik legmeghatározóbb témája. Kevés olyan termék létezik azonban a piacon, melyben valóban egyszerre összpontosul az egészség, az élvezet és az egyszerűség. A KAVALI snack és smoothie termékekben mindezek a tulajdonságok egyszerre vannak jelen. 

A KAVALI készítmények kiváló minőségű érett alapanyagokból készülnek. A kíméletes, alacsony hőmérsékletű vákuumszárítási technológia megőrzi a gyümölcsök beltartalmi értékeit és aromáját. A korszerű szárítási eljárás kíméletes élelmiszertartósítást tesz lehetővé. Az egyedülálló technológiának köszönhetően a termékek előállítása a liofilizálásnál nagyságrendekkel gyorsabb és energiahatékonyabb, nagyobb mértékben megőrizve az élelmiszerek funkcionális összetevőit, biológiailag aktív komponenseit (pl. aromaanyagok, karotinoidok, C-vitamin, A-vitamin, antioxidánsok).

A változatos ízvilágú növényi alapú termékek az MPM Research Kft. mórahalmi gyártóüzemében készülnek területükön elismert kutatóink és szakembereink segítségével.