100% természet

A KAVALI™ tökéletesen pótolja az eredeti gyümölcsöt és zöldséget. A kiváló minőségű szárított termékek természetesek, nem tartalmaznak hozzáadott adalékanyagokat, cukrot, mesterséges aromákat, színezékeket, tartósítószereket. Az év minden napján hozzájuthatsz kedvenc gyümölcsödhöz!

Azok számára is ajánlott, akik valamilyen ételintoleranciában szenvednek, vagy speciális étrendet követnek, mivel a KAVALI™ biofilizált® gyümölcs- és zöldség snack minden mentes, vegán, ugyanakkor vitaminokban, antioxidánsban és rostokban gazdag.

100% ízélmény

Inventív eljárásunk a liofilizálásnál kíméletesebb úton távolítja el a gyümölcsök és zöldségek víztartalmát, miközben a beltartalmi értékek és ízanyagok érintetlenül koncentrálódnak a Biofilizált® termékekben. A végeredmény egy megdöbbentően koncentrált ízélményt nyújtó, roppanós és illatos snack.

Az egészséges, sportos életmód kedvelőinek kiváló választás! Igazi természetes ízélmény a család minden tagjának!

100% gyümölcs

A 100% gyümölcs és zöldség tartalmú snackek titka, hogy kizárólag friss és érett, idényjellegű, magyar termelői alapanyagokból (kivéve a citrusfélék) készülnek, és azonnal feldolgozásra kerülnek. A biofilizálás során kizárólag a vizet távolítjuk el, minden más összetevő megmarad. Az eredmény zamatos, roppanós, illatos gyümölcs és zöldség falatkák, csak nem fog ragadni a kezünk.

A KAVALI™ gyümölcs és zöldség termékei ideális választás azoknak, akik egész nap aktívak és szükségük van egy egészséges és tápláló snackre az energiaszintjük fenntartásához, de nincs idejük a gyümölcsökkel pepecselni.

Kiemelt tartalmak

A KAVALI™ története

Történetünk onnan indul, hogy por állagú mézet szerettünk volna előállítani. A különleges vízelvonásos technológiával ez sikerült is, viszont a további kísérletek során kiderült, hogy a technológia kiválóan alkalmas gyümölcsök és zöldségek tartósítására is. Több év kutatás és technológiai fejlesztés eredménye a biofilizálás, a speciális mikrohullámú vákuumszárítással történő szárítási eljárás.

Első biofilizáló gyártóüzemünk Mórahalmon nyitotta meg a kapuit 2022 őszén, ahol a KAVALI™ gyümölcs és zöldség snackek gyártása folyik, folyamatosan bővülő termékpalettát kínálva.

Külön figyelmet fordítunk arra, hogy az alapanyagokat lehetőség szerint helyi termelőktől szerezzük be, kiszámítható módon, hogy a gazdák előre tervezhessenek velünk.

A kutatás-fejlesztés az MPM Research Kft. keretein belül történt. Az MPM ipari inkubációs központként fejlesztési projekteknek kínál szakmai támogatást. Csapatunk elsősorban gyártóüzemek kialakítására, célgépek tervezésére és kivitelezésére valamint gyártástámogató szoftverek fejlesztésére specializálódott. Fejlesztéseink a legfrissebb kutatási és technológiai eredményeket felhasználva nyújtanak innovatív megoldásokat.

Biofilizálás

A Kavali™ zöldség és gyümölcs snackeket egy olyan új, innovatív technológiával készítjük, ami a korábban ismert módszereknél (aszalás, liofilizálás) jóval kíméletesebb, környezetkímélőbb és gyengédebb.

Az általunk kifejlesztett eljárás során kizárólag friss, érett alapanyaggal dolgozunk. A biofilizált® védjeggyel ellátott termékekben a különleges szárítási technológiának köszönhetően  a friss gyümölcs és a friss zöldség összes beltartalmi értéke megmarad, ami azt jelenti, hogy a vitaminok, ásványi anyagok, flavonoidok, polifenolok és minden egészségmegőrző összetevő változás nélkül, koncentráltan van jelen. A kíméletes eljárásnak köszönhetően a biofilizált® termékeink íze és aromája összetéveszthetetlen, a friss gyümölcsökével  megegyező, de azoknál jóval intenzívebb.