100% természet

A KAVALI tökéletesen pótolja az eredeti gyümölcsöt és zöldséget. A kiváló minőségű szárított termékek természetesek, nem tartalmaznak hozzáadott adalékanyagokat, cukrot, mesterséges aromákat, színezékeket, tartósítószereket. Az év minden napján hozzájuthatsz kedvenc gyümölcsödhöz!

Azok számára is ajánlott, akik valamilyen ételintoleranciában szenvednek, vagy speciális étrendet követnek, mivel a KAVALI biofilizált gyümölcs- és zöldség snack minden mentes, vegán, ugyanakkor vitaminokban, antioxidánsban és rostokban gazdag.

100% ízélmény

A liofilizálástól eltérően, az eljárás során nem történik fagyasztás. A biofilizálás során eltávolítjuk a gyümölcsök és zöldségek víztartalmát, ugyanakkor a beltartalmi értékek és az aromák maximálisan megmaradnak. A végeredmény egy megdöbbentően koncentrált ízélményt nyújtó, roppanós és illatos snack.

Az egészséges, sportos életmód kedvelőinek kiváló választás! Igazi természetes ízélmény a család minden tagjának!

100% gyümölcs

A 100% gyümölcs és zöldség tartalmú snackek titka, hogy kizárólag friss és érett, idényjellegű, magyar termelői alapanyagokból (kivéve a citrusfélék) készülnek, és azonnal feldolgozásra kerülnek. A biofilizálás során kizárólag a vizet távolítjuk el, minden más összetevő megmarad. Az eredmény zamatos, roppanós, illatos gyümölcs és zöldség falatkák, csak nem fog ragadni a kezünk.

A KAVALI gyümölcs és zöldség termékei ideális választás azoknak, akik egész nap aktívak és szükségük van egy egészséges és tápláló snackre az energiaszintjük fenntartásához, de nincs idejük a gyümölcsökkel pepecselni.

Kiemelt tartalmak

A KAVALI története

Történetünk onnan indul, hogy por állagú mézet szerettünk volna előállítani. A különleges vízelvonásos technológiával ez sikerült is, viszont a további kísérletek során kiderült, hogy a technológia kiválóan alkalmas gyümölcsök és zöldségek tartósítására is. Több év kutatás és technológiai fejlesztés eredménye a biofilizálás, a speciális mikrohullámú vákuumszárítással történő szárítási eljárás.

Első biofilizáló gyártóüzemünk Mórahalmon nyitotta meg a kapuit 2022 őszén, ahol a KAVALI gyümölcs és zöldség snackek gyártása folyik, folyamatosan bővülő termékpalettát kínálva.

Külön figyelmet fordítunk arra, hogy az alapanyagokat lehetőség szerint helyi termelőktől szerezzük be, kiszámítható módon, hogy a gazdák előre tervezhessenek velünk.

A kutatás-fejlesztés az MPM Research Kft. keretein belül történt. Az MPM ipari inkubációs központként fejlesztési projekteknek kínál szakmai támogatást. Csapatunk elsősorban gyártóüzemek kialakítására, célgépek tervezésére és kivitelezésére valamint gyártástámogató szoftverek fejlesztésére specializálódott. Fejlesztéseink a legfrissebb kutatási és technológiai eredményeket felhasználva nyújtanak innovatív megoldásokat.

Biofilizálás

A korszerű szárítási eljárás adalékanyagmentes élelmiszertartósítást tesz lehetővé. Az egyedülálló technológiának köszönhetően a termékek előállítási módja a liofilizálásnál és légáramszárításnál nagyságrendekkel  energiahatékonyabb és kíméletesebb, nagyobb mértékben megőrizve az élelmiszerek funkcionális összetevőit, biológiailag aktív komponenseit (pl. aromaanyagok, vitaminok, antioxidánsok, természetes cukrok).

A mikrohullám és a vákuum kombinált alkalmazásával szárított élelmiszerek magas biológiailag aktív anyag tartalma az alacsony hőmérsékletnek, az alacsony oxigén szintnek és a gyors feldolgozásnak köszönhető.

A biofilizálással különleges textúrájú, meglepően roppanós és koncentrált íztartalmú szárított gyömölcs és zöldség   termékeket állítunk elő.